Caritas Linköping

Nyhetsbrev hösten 2021
Trots pandemin har  föreningens verksamhet inte legat helt stilla. I maj hade vi en corona-anpassad växtmarknad. Vår medlem Anne Kvarnberg sålde egenhändigt framdrivna plantor av kryddor, grönsaker och blommor. Detta inbringade cirka 2500 kronor. I augusti hade vi ett försenat årsmöte. Vi har under året också fått några generösa penninggåvor. Därför har vi kunnat dela ut en hel del bidrag i år, hittills runt 25 000 kronor. De har gått till följande organisationer:

Blossom Trust, Indien

  • 600 US dollar skickades i mars till barnhemmet Dayspring Home i Indien, som vi stöttat i runt 20 år nu. Barnhemmets verksamhet har lidit svårt av de restriktioner som regeringen i Indien infört till följd av pandemin.

Caritas Sverige, som skickat pengarna vidare till

  • hjälpverksamhet i Jemen; 7 000 kr (varav 3000 kr till stiftets fasteinsamling)
  • hjälpverksamhet i Haiti efter den stora jordbävningen; 7000 kr

Stadsmissionen i Linköping

  • till hjälp för utsatta människor i Linköping, framför allt barnfamiljer som drabbats av pandemin; 5 000 kr

Caritas Linköping har ett Swish-konto
Numret är 123 365 1650. Gåvor dit mottages tacksamt.

 

Traditionell julmarknad på första advent 28/11

Kyrkoherden p. Nelson har godkänt att vi genomför vår marknad såvida inte nya restriktioner p g a covid-19 införs innan dess. Det betyder att vi har loppis i biblioteket, säljer nya varor i Caritas-boden och serverar ett extra festligt kyrkkaffe.


Fler medlemmar behövs!
Caritas Linköping har för närvarande drygt 60 medlemmar. Medlemsavgiften är 150 kronor per år. Pensionärer, studerande och arbetslösa betalar 75 kr per år. Vårt postgiro-nummer är 68 78 75-5.

Linköping i september 2021

Jussi Tranesjö, ordförande